Prehrana za trebušne slinavke v bolezni: meni za teden
V tem članku bomo govorili o prehrani za trebušne slinavke bolezni. Naučiš se, zakaj potrebujemo prehrane v tabelah si poglej, na kateri so živila, dovoljenih in prepovedanih. Prav tako si lahko preberete, kaj jedi so vključeni v meniju prehrane hrane za en teden in pire receptov za pankreatitis, daje nasvete in priporočila. Dietetik bo govoril o učinkovitosti prehrani in ali je možno, da izgubijo težo z njim.
Video: Prehranska recepti s pankreatitisom
Pomanjkanje rednih obrokov, pogosto uživanje alkoholnih pijač in tobaka, lahko prenajedanje vodi do različnih bolezni v telesu, ki se nato lahko spremenijo v bolj resno bolezen, če je ne zdravimo pravočasno, da jih začnete. Seznam bolezni, navedenih pankreatitis, tj - trebušne slinavke bolezni.
Diet trebušne bolezni
V bistvu je prehrana pri bolezni trebušne slinavke je namenjen zmanjševanju povečano izločanje želodčne kisline, kar je opaziti v pankreatitisa. Tudi takšna prehrana je preprečiti razvoj zapletov.
Skoraj vse diete bolečine v trebušni slinavki, je odstraniti iz prehrane vseh, ki vsebuje surove vlaknine, silijo prebavne žleze na delo. Ena najbolj učinkovita dieta pri bolezni trebušne slinavke, se domneva, prehrana številka 5. Nato želite, da vam povem, da se lahko vključijo v meniju za teden dni.
Meni za teden
Video: Medicinska prehrana pri bolezni trebušne slinavke
Moč za celotno obdobje zdravljenja mora biti strog in uravnotežena. Je grobo meni za teden dni, lahko upošteva. Sprva bi morali biti seznanjeni s tistimi izdelki, katerih uporaba je dovoljena in prepovedana v tej bolezni.
Tabela pooblaščeni izdelki:
Prav tako je priporočljivo uporabljati trdi sir 0%, kefir, fermentirano pečeno mleko, zeliščni čaj, šipkov. Žita - ajda, riž, ovsena kaša, zdrob.
Tabela prepovedano izdelki:
Video: Prehrana pankreatitis recepti
Meni za teden:
- Za zajtrk je bil kašo;
- Na kosilo postrežejo vsako pire sadja ali zelenjave in mineralno vodo;
- Z večerjo postrežejo juho z dodatkom žit, ajde;
- Snack mora biti sestavljen iz nizko vsebnostjo maščob jogurt, kislo mleko ali sok, z nekvašenega piškotek;
- Za večerjo je bil riž brez sladkorja in soli v vodi;
- Druga večerja vključuje žele ali medu s toplo vodo, da bi bilo zelo koristno za bolnika.
Pire recepti za pankreatitis:
Korenje: skuhamo korenje na preprost, sol, vodo. Rešetke in predgretje če pire toplo.
Pumpkin: buče narežemo na dva enaka dela in odstranite semena. Delite obeh polčasih zmanjšati na ponvi, dodamo vodo in odstranite steklo v pečici, segreti na 180 stopinj. Pustite delovati 50 minut. Po tem času dobili buče in pustimo, da se ohladi. Odstranite kožo, da bi dobili buče iz ponve in sesekljamo. Ne dodamo sladkor in sol!
Peach: breskve dobro sperite in kuhamo 10 minut. Odstranite z ognja in ohladimo, nato odstranite lupine. Odstranite semena in zmeljemo sadje v mešalniku ali zdrobite z vilicami.
Mnenje zdravnika
Nasveti in triki
Če pankreatitis je koristno pesa, zaradi velike vsebnosti joda, ki povzroča trebušna slinavka, da si opomore in začne pravilno delovati. Tukaj je potrebno samo v prahu, 30 minut pred glavnim obrokom.
Če pire sadja leni ali nimajo možnosti, ki jih lahko kupite otroka v trgovini.
Tesno seznaniti z etiketah izdelkov, ki jih je kupil, ker tudi v klobase purana lahko vsebujejo prašičje črevo.
Poslabšanje pankreatitisa je resna bolezen, ki lahko privede do neverjetno količino stranskih bolezni in vnetij, ki so v zameno, ima nepredvidljive posledice.
- Dieta za urtikarijo pri odraslih in otrocih (lahko jeste)
- Pomagajte telesu, ali upoštevati dieto za gastritis in pankreatitis
- Pomen dieto za bolečine v trebušni slinavki
- Sadje, ki ga lahko jedel s pankreatitisom
- Ali je dovoljeno jesti banane za pankreatitis?
- Dieta za bolezni trebušne slinavke in jeter (uporabne izdelke)
- Temeljna načela prehrane pri poslabšanjem pankreatitisa
- Dieta za žolčnih kamnov bolezni med poslabšanjem (meni Vzorec)
- №5 Prehrana meni za pankreatitis
- Pankreatitis Zdravljenje pri odraslih
- Dieta z vnetja črevesja, napihnjenost in napenjanje
- Značilnosti Moč pankreatitis trebušne slinavke
- Dieta za bolezni trebušne slinavke: zelo nežen prehrana!
- Kaj sadje lahko uživamo v pankreatitis?
- Kot za zdravljenje trebušne slinavke?
- Posebna meni za pankreatitis
- Dieta za visok holesterol pri ženskah
- Prehrana pri sindromu razdražljivega črevesja z napenjanjem
- Dieta za bolezni žolčnika in jeter
- Osnove prehrane v nekroze trebušne slinavke
- Na podlagi prehrana z vnetja trebušne slinavke